Skulder

Skulderen blir ofte ansett som kroppens mest avanserte ledd. Grunnen til dette er at skulderen er et forholdsvist ustabilt kugleledd som er avhengig av både rygg, nakke, skulderblad, kragebein og arm for å fungere optimalt. Av denne grunnen er det svært mange faktorer som kan være årsak til en vond skulder. På Nor Klinikken er vi opptatt av å finne roten til problemene. Derfor vil en skulderundersøkelse ofte oppfattes som en undersøkelse av hele kroppen.

I tillegg til den kliniske undersøkelsen og en grundig samtale, vil en skulderundersøkelse ofte inkludere ultralydskanning som er et utmærket verktøy til diagnostisering av lidelser i skulderen. Her vil man kunne differansiere mellom senebetennelse, slimposebetennelse, slitasje, forkalkning og flere andre diagnoser som trenger ulike behandlingsmetoder. Ultralydskanning gir terapeuten de beste forutsetningene for å gi den best mulige behandling til pasientens beste.

Skulder

Selve behandlingen av skulderen vil ofte inkludere diverse massasje og manipulasjons teknikker for fjerne spenninger i vevet, og stimulere kroppens reparasjons prosesser. I mange tilfeller vil både nålebehandling og behandling med trykkbølge være hensiktsmessig for å oppnå en raskere heling. Dette gjelder bl.a. ved forkalkninger og senebetennelser.

I noen tilfeller vil vanlig fysikalsk behandling ikke være nok for å helbrede skulderen. Av og til kan det bli behov for injeksjonsbehandling, enten med kortison, hyaluron syre eller PRP (platelet-rich plasma). Hvilken injeksjonsbehandling som egner seg best til skaden vurderes av terapeuten, ofte i samråd med lege, særlig hvis man vurdere behandling med kortison.

Langt de fleste skulderpasienter blir heldigvis bra med fysikalsk behandling. Det hender dog at en skulderskade er så alvorlig at det kreves kirurgisk inngrep. Derfor har vi på Nor Klinikken et tett samarbeid med regionens beste ortopedkirurger, og henviser gjerne til en ortopedisk vurdering hvis dette er til pasientens beste. Vi bistår selvfølgelig med hjelp til gjenopptrening etter en eventuell operasjon

Få hjelp med dine plager