Fot

Skader i fot eller ankel er svært vanlige. Føttene skal bære oss hele livet, og gjennomgår mye belastning hver dag både når du går på jobb, driver med idrett eller går tur. Selve konstruksjonen av foten er like kompleks som den er genial! En fjerdedel av alle bein i kroppen sitter i føttene, hvor et utall av sener og muskler skal sørge for at finmekanikken fungerer i alle situasjoner. Dette betyr dessverre også at foten er en utsatt kroppsdel som ofte blir skadet. I tillegg til dette vil skader i foten ofte forplante seg oppover, og kan gi smerter i kne, hofte eller rygg. Dette vet vi på Nor Klinikken, og derfor er vi veldig opptatte av føtter!

Når vi undersøker føttene dine vil vi se på fottypen din. Overpronerer du? Har du hulfot? Er du plattfot eller eventuelt tverrplattfot? Dette vil være med til å avdekke årsaken til smertene dine. I relevante tilfeller vil vi også benytte oss av ultralydskanning for å se nærmere på muskler, sener og ledd i fot og ankel. Dette vil kunne avdekke betennelse i akillessenen, betennelse i senen under foten, tretthetsbrudd og gi en status på leddbåndene dine. Dette vil hjelpe med å sette opp en bra behandlingsplan.

Selve behandlingen vil ta utgangspunkt i årsaken til problemet. Vi veileder ift. valg av sko, og tilpasser såler i tilfeller hvor det er relevant. Avhengig av skadens natur vil vi kunne behandle med trykkbølge, manipulasjon, massasje og flere andre modaliteter for å avhjelpe problemet. Vi har i tillegg en fysioterapeut/personlig trener som er ekspert i opptrening av fot og ankel.

Få hjelp med dine plager