Albue

Smerter i albuen oppstår ofte som følge av overbelastning. Det kan være ensformige bevegelser du gjør hele dagen på jobben som f.eks. bruk av data eller verktøy, men kan også oppstå som følge av idrett som tennis eller styrketrening. De mest vanlige skader vi ser på Nor Klinikken er senebetennelser som tennisalbue, musearm eller golfalbue. Senebetennelser kan være svært smertefulle, og vil ofte gjøre det umulig å gå på jobb, eller delta i fysisk krevende fritidsaktiviteter.

Når vi på Nor Klinikken diagnostiserer albusmerter vil vi ofte benytte ultralydskanning. Dette vil med stor nøyaktighet vise om du har en senebetennelse, slimposebetennelse eller eventuelt en muskelskade. En ultralyds skanning vil dessuten kunne avdekke omfanget av skaden, og man vil derfor kunne gi en sandsynlig prognose og sette opp en behandlingsplan skreddersytt til den enkelte pasient.
Albuens anatomi henger i stor grad sammen med håndledd, skulder og nakke. Derfor vil disse områder også bli undersøkt hvis du henvender deg med albueplager hos oss. Det er fullt mulig at nakken må behandles siddeløpende med albuen, og faktorer som arbeidsstilling, trening og mulige hjelpemidler vil også bli diskutert.

Skader i albuen responderer ofte bra på en kombinasjon av trykkbølgebehandling, IMS (nålebehandling), dybdemassasje og manipulasjon. Etterpå kan en særlig type sportstape samt tilrettelagte øvelser hjelpe til full restitusjon. I noen tilfeller er man nødd til å benytte seg av medisinsk behandling for å komme til bunns i problemet. I disse tilfeller kan vi tilby injeksjonsbehandling eller behandling med betennelsesdempende medisiner i samråd med legen som er tilknyttet.

Få hjelp med dine plager