Artrose i kne?

Artrose i kne

De fleste vokse mennesker vil på et tidspunkt i livet kjenne på smerter i kneet. Dette kan skje for alle, men særlig hvis man liker å være aktiv og utsetter kneet for belastning.

For den voksne delen av befolkningen er slitasjegikt, eller artrose som det også kalles, en vanlig årsak til knesmerter. Artrose i kneet betyr at brusken i kneet brytes ned, og kroppens naturlige støtdemper gradvis mister sin funksjon. Dette kan medføre smerte, hevelse og funksjonstap.

Det finnes heldigvis en rekke tiltak man kan gjøre selv for å bremse funksjonstapet av kneet hvis man har degenerative skader eller artrose i kneet. Tiltak som styrketrening, bevegelighetstrening, godt fottøy og sund fornuft kan alt sammen hjelpe med å minske smerten i kneet og forbedre funksjonen.

Hvis man ikke kommer i mål på egen hånd, finnes det imidlertid nye og effektive behandlingsmetoder som i mange tilfeller kan hjelpe med å redusere smerte og øke funksjon hvis man har artrose i kneet.

På Nor Klinikken tilbyr vi behandling med PRP og Cellular matrix som er blant de nyeste og mest moderne metodene til å bekjempe slitasje i ledd.

PRP (platerikt plasma) er behandling med pasientens egne blodplater. Dette kan fremme tilheling i vevet og forkorte rehabiliteringsfasen. Cellular matrix er PRP blandet med hyaluronsyre, hvilket er et organisk fremstillet produkt som kan bidra til å rette opp i balansen i leddvæsken, og dermed forbedre glidningsfunksjonen i kneet.

Selve behandlingen utføres ved at det tas en blodprøve fra pasienten. Blodet blir da sentrifugert slik at blodet skiller seg i de ulike komponentene det består av. Terapeuten kan da trekke ut plasma av blodet med en spesiell designet sprøyte, og plasmaen injiseres inn i området som er skadet. Alt gjøres ultralydveiledet, slik at man er sikker på at plasmaen treffer hvor den skal. Behandlingen er uten bivirkninger, med unntak av ubehaget en blodprøve og et nålestikk eventuelt kan medføre

Ta kontakt med Nor Klinikken for mer informasjon.

Denne behandlingsmetoden har også vært omtalt i Romerikes Blad. Trykk på kappen under for å lese dette innlegget.

Skrevet av:

Picture of Anders Knudsen

Anders Knudsen

Osteopat & Fysioterapeut

Tilbakemeldinger fra våre kunder