Laktattesting/ laktatprofil Stavanger

Få en smertefri hverdag og langvarige resultater

Løper du regelmessig intervaller og ønsker fremgang gir laktattesting verdifull informasjon om din «melkesyre-terskel» også kalt «anaerob terskel» (AT). AT  er den høyeste pulsen du kan ha uten å få opphopning av melkesyre og stivner. Det er derfor viktig at de fleste øktene skjer i «terskel-fart» der kroppen fjerner like mye melkesyre som den produserer. Av erfaring ligger de fleste for høyt på intervall-trening, og det kan derfor være smart å finne terskelen for å få mest mulig ut av treningen samtidig med at risikoen for skader minimeres

Selve testen innebærer at testpersonen løper med pulsklokke på en tredemølle i forskjellige hastigheter, samtidig med at det underveis tas blodprøver gjennom et lite stikk i fingen. Blodprøvene analyses raskt, og man vil da finne ut av mengden av laktat i blodet i de ulike pulssonene.

Laktat testing egner seg for den seriøse løperen som ønsker å trene så hensiktsmessig som mulig, samtidig med at formen forbedres og skaderisikoen minimeres.

Laktattesting Stavanger
Fysioterapeut Stavanger

Ida Tjørsvaag
Fysioterapeut & Personlig Trener

Interessert i en konsultasjon?

Ta en prat med oss på 51 30 30 70 eller send en e-post til stadionparken@norklinikken.no

Tilbakemeldinger fra våre kunder

5/5

5/5 Basert på 56 tilbakemeldinger. Les flere anmeldelser om laktattesting Stavanger

Nor Klinikken - Avdeling Stadionparken

Kontakt oss

51 30 30 70
stadionparken@norklinikken.no

Postboks 130
4065 Stavanger

Åpningstider

Man-Tor:  07:00 – 18:00
Fre:  07:00 – 17:00

Adresse

Trollbygget (2. etasje), Hinna Park
Jåttåvågveien 18
4020 Stavanger

 

Parkering

Vi har gode parkeringsmuligheter og enkel tilgang med buss og tog. Følg skiltingen til våre gratis parkeringsplasser i kjelleren. Ved fullt er det muligheter for å betale for parkering ved siden av, eller parker gratis rett over gaten i Stadion Parken. Bruk inngang B.